2021-06-07 09:00:27

Uspjesi naših učenika na državnim natjecanjima

I ove godine unatoč otežanim, pandemijskim uvjetima rada naši su učenici postigli izvrsne rezultate na natjecanjima i ostvarili čak pet plasmana na državna natjecanja. I to iz hrvatskog jezika, matematike i fizike.

MATEMATIKA

Učenik 6.c Božo Kelava osvojio je prvo mjesto i prvu nagradu, a učenica 6.a Helena Štengl zauzela je 12. mjesto. Oboje su pozvani i na Hrvatsku matematičku olimpijadu za kadete koja će se održati tijekom lipnja. Mentorica im je bila Ivana Bracanović.

FIZIKA

Učenica Roza Đurasek (8.a) je zauzela četvrto mjesto i osvojila drugu nagradu na Državnom natjecanju iz fizike. Pozvana je na testiranje za izbor ekipe koja će predstavljati Republiku Hrvatsku na Međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi mladih (IJSO 2021). Mentorica joj je bila Matilda Šimunović.

HRVATSKI JEZIK

Učenik Jakov Bulić (7. a) zauzeo je 9. mjesto, a učenica Sunčica Đurasek (7. a) zauzela je 11. mjesto na Državnome natjecanju iz hrvatskoga jezika. Mentorica im je bila Zrinka Romić.

Čestitamo učenicima i mentoricama, a svi smo skupa jako ponosni na postignute rezultate.

Ove godine smo, zbog pandemije, pisali školsku, kao i inače, ali i državnu razinu natjecanja u svojim školama. Inače se državna natjecanja održavaju negdje na obali tijekom nekoliko dana pa se svi učenici i profesori druže. Žao mi je što to nije bilo moguće, ali se meni, a mislim i mnogim drugim učenicima, zbog pisanja u svojim školama smanjila trema jer smo pisali na nama već poznatom mjestu i natjecanje se činilo puno manje službenim.

Roza Đurasek


Osnovna škola Davorina Trstenjaka