2021-11-17 19:15:00

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

U četvrtak 18.11.2021. obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Taj je dan državni praznik te ujedno neradni dan.

Učenici naše škole sudjelovali su proteklih tjedana u aktivnostima kojima im se nastojala približiti bogata kulturna baština naše domovine i značaj bitke za Vukovar u modernoj povijesti naše domovine.

U prostoru naše škole možete pogledati izložbu radova naših učenika, a ovdje poslušati intervju s vukovarskim braniteljem gospodinom Draženom Čovićem:

https://youtu.be/w68MN__PXf8

Intervju su pripremili učenici 8.razreda Nora Rostohar, Tomislav Antunović, Jakov Bulić, Nikola Batoš, Gabrijel Hofer i Luka Buklijaš Skeledžija u suradnji s prof. Zrinkom Romić.

U srijedu 17.11.2021. u popodnevnom turnusu paljenjem svijeća u školskom dvorištu i ove godine dat ćemo doprinos obilježavanju 30. obljetnice stradanja Vukovara i Škabrnje. Pozivamo učenike da ne zaborave u srijedu u školu ponijeti svoj lampaš.

U pratnji roditelja lampaše možete postaviti i uz Ulicu grada Vukovara u Zagrebu te biti nazočni na središnjem dijelu obilježavanja obljetnice u 18.30 kod raskrižja Ulice Hrvatske bratske zajednice i Ulice grada Vukovara.

Hrvatski Branitelji, organizirani u Klub veterana 148. brigade HV-a, u suradnji s 50 udruga grada Zagreba već niz godina organiziraju obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u Zagrebu pod sloganom:

"I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR".

Obilježimo 18. 11. 2021. dostojanstveno.

Natalija Vrbanović Madić, prof. i Zrinka Romić, prof.


Osnovna škola Davorina Trstenjaka