preskoči na sadržaj
Područna škola Savska

Područna škola nalazi se na drugom katu u zgradi u Savskoj ulici 77, u kojoj se još nalaze i Učiteljski fakultet te XI. gimnazija. U istočnom krilu drugoga kata škola ima 5 učionica s kabinetima, školsku knjižnicu i ostale zajedničke prostorije.

Nastavu pohađa 109 učenika u 5 razrednih odjela od 1. do 4 razreda. Za učenike od 1. do 3. razreda organiziran je i produženi boravak.

U ne tako davnoj prošlosti škola u Savskoj 77 nije bila područna škola. Svojim osnivanjem 1964. godine OŠ Davorina Trstenjaka postala je vježbaonica tadašnje Učiteljske akademije. Nastava se izvodila u svih osam razreda, a naglasak je bio upravo na izvođenju metodičkih vježbi i studentskih predavanja. Mnoge generacije studenata svoje prve nastavne sate održale su upravo u našoj školi. U tome su im pomagali vrhunski učitelji i vrsni voditelji metodičkih vježbi. To se događa i danas.

Zbog organizacijskih promjena, ali i zbog pada broja djece OŠ Davorina Trstenjaka integrira se s OŠ Nikola Demonja 1984. godine. Tako škola u Savskoj postaje područna s nastavom od 1. do 4. razreda. Jedinstveno ime OŠ Davorina Trstenjaka škola nosi od 1991. godine.

I danas se u školi svakodnevno izvode studentske vježbe i predavanja, uostalom kao i u matičnoj školi u Krčkoj ulici.
Dan škole 2022. - nastup Velikog zbora

 


Veliki zbor OŠ Davorina Trstenjaka - nastupi 2018./2019.

 

 


Himna škole - spot

   

Priloženi dokumenti:
HIMNA SKOLE DAVORINA TRSTENJAKA.mp3


Korisni linkovi

   

   


TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 4. 7. 2019.

Ukupno: 81035
Ovaj mjesec: 150
Ovaj tjedan: 40
Danas: 40
preskoči na navigaciju