preskoči na sadržaj
Upisi u 1. razred

INFORMACIJE RODITELJIMA ZA UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Poštovani roditelji,

drago nam je što će Vaše dijete postati učenikom naše škole i što ćemo narednih godina surađivati u njegovom odgoju i obrazovanju.

U I. razred osnovne škole u školskoj godini 2022./2023. upisuju se djeca rođena od 1. travnja 2015. godine do 31. ožujka 2016. godine prema upisnom području kojem pripadaju.

Procjena spremnosti djece dorasle za upis u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023. počinju 28. ožujka 2022. godine. Termin dolaska djeteta na razgovor u školu roditeljima će biti dodijeljen na roditeljskom sastanku, koji će se održati 17. ožujka 2022. godine - četvrtak, u dva termina, u 17.00 sati (za roditelje s početnim abecednim slovom prezimena od A do zaključno s M) i u 18.00 sati (za roditelje s početnim abecednim slovom prezimena od O do Ž). Poziv na roditeljski sastanak roditeljima će biti upućen zemaljskom poštom.

DOKUMENTACIJA

Prilikom dolaska u školu u zakazanom terminu roditelj/staratelj treba donijeti sljedeću dokumentaciju i popuniti navedene obrasce:

1. Presliku rodnog lista/izvatka iz matice rođenih na kojoj je vidljiv OIB

2. Prijevremeni upis (djeca rođena u razdoblju od  1.travnja do 31. kolovoza 2015.) – Rješenje o odobrenju prijevremenog upisa (preslika)

3. Djeca u tretmanu – zdravstvenu dokumentaciju (nalaz fizijatra, logopeda, psihologa, neurologa, psihijatra… ako je dijete bilo na obradi ili je u tretmanu) – preslike

Roditelji će također popuniti sljedeće obrasce:

1. Upitnik za roditelje

2. Upisnica

3. Izjava za produženi boravak /popunjavaju roditelji čija će djeca biti uključena u produženi boravak/

4. Zamolba za upis /popunjavaju roditelji čija djeca se ne nalaze na popisu za upis u našu školu/

Obrasce možete popunjene donijeti u zakazanom terminu razgovora ili ćete ih dobiti u školi i popuniti za vrijeme procjene zrelosti Vašeg djeteta za upis u školu.

 

 

Smjernice za dolazak djeteta i roditelja na procjenu zrelosti za školu

Pri dolasku djeteta i roditelja na procjenu djeteta za upis u školu, potrebno se pridržavati sljedećih smjernica:

- dijete na razgovor dolazi u pratnji roditelja

- pri ulasku u školu  treba dezinficirati obuću i ruke dezinfekcijskim sredstvom

- u prostoru škole s drugim osobama održavati fizičku udaljenost (najmanje 1,5 m)

- pri ulasku u prostoriju gdje se obavlja razgovor dobro oprati ruke

- odgoditi dolazak ukoliko dijete ili roditelj ima povišenu tjelesnu temperaturu i/ili respiratorne smetnje ili postoji sumnja na zarazu COVID-19.

 

PREGLED KOD ŠKOLSKOG LIJEČNIKA

Svoj dolazak na pregled u školsku ambulantu možete rezervirati pomoću internetske aplikacije za naručivanje Terminko preko linka:

http://www.terminko.hr

Smjernice za prijavu preko aplikacije nalaze se na priloženom plakatu u prilogu.

UPISNO PODRUČJE OŠ DAVORINA TRSTENJAKA, Zagreb

 

Davorina  Trstenjaka

(PRO Savska)

Krčka 3,

tel.

6170-626

6170-639

Služba za školsku i adolescentnu medicinu

Trnje-Kruge 44, tel. 6156-019                                                   

Branka Puškarić Saić, dr. med.,

spec.školske medicine

                                                                  parni datumi:       

14,00-18,00      

neparni datumi:           

8,00-12,00

 

Upisno područje OŠ Davorina Trstenjaka čine ulice:

Čazmanska ul., Gacka ul., Ilovska ul., Japranska ul., Kninski trg, Krbavska ul., Krčka ul., Lička ul., Miramarska cesta od broja 29 do 123 i od broja 24 do 124, Paromlinska cesta od broja 39 do 93 i od broja 52 do 106, Plivska ul., Poljička ul. od broja 1 do 53A i od broja 4 do 70, Radučka ul., Ramska ul., Savska cesta od broja 79 do 125, Šetalište J. Gagarina, Trnjanski zavoj I., Trnjanski zavoj II. od broja 4 i broj 4, Trnjanski zavoj II. od broja 21 do 25 i od broja 18 do 22, Trnjanski zavoj III. od broja 11 do 11 i od broja 18 do 26, Trnjanski zavoj IV. od broja 1 do broja 2, Trnjanski zavoj IV. od broja 19 do kraja i od broja 22 do kraja, Trnjanski zavoj V., Ul. A. von Humboldta, Ul. F. Bošnjakovića, Ul. G. Alage, Ul. grada Vukovara od broja 46 do 78, Ul. I. Lučića, Ul. I. Stožira, Ul. F. Vrančića, Ul. L. Ružičke, Ul. P. i V.P. Miškine, Ul. V. Preloga,  Ul. V. Tenžere, Unačka ul., Vrbaska ul., Vrbik, Vrbik I., Vrbik II., Vrbik III., Vrbik IV., Vrbik V., Vrbik VI., Vrbik IX., Vrbik X., Vrbik XI., Vrbik XII., Vrbik XIII., Zeleni trg, Zrmanjska ul. i Zrmanjski ogranak.

 

PRIJEVREMENI UPIS

Dijete koje nije školski obveznik, a koje će od 1. travnja do 31. kolovoza 2022. navršiti šest godina života, roditelj/ skrbnik može u područnom uredu gradske uprave podnijeti zahtjev za prijevremeni upis u I. razred.

Za dijete koje je pohađalo predškolsku ustanovu roditelj/skrbnik dužan je, uz zahtjev za prijevremeni upis djeteta, priložiti i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta, a ako vaše dijete nije pohađalo predškolski odgoj i obrazovanje, bit će upućeno na psihološko testiranje kako bi se utvrdila njegova spremnost za uključivanje u osnovnoškolski odgoj i obrazovanje.

ODGODA UPISA

Ako se na pregledu utvrdi da dijete nije postiglo stupanj zrelosti koji mu je potreban za praćenje i izvršenje školskih obveza, stručno povjerenstvo može predložiti da se dijete ne upiše u toj školskoj godini.

Odgodu upisa predložit će stručno povjerenstvo škole ako temeljem neposrednoga pregleda i dostavljene dokumentacije o psihofizičkom stanju djeteta procijeni da bi odgoda upisa pozitivno utjecala na djetetov cjelokupan psihofizički razvoj.

Odgoda upisa u prvi razred osnovne škole može se odobriti samo za jednu godinu.

Sve ostale informacije i obrasce možete preuzeti u prilogu.

Stručni tim OŠ Davorina Trstenjaka

 

Dan škole 2022. - nastup Velikog zbora

 


Veliki zbor OŠ Davorina Trstenjaka - nastupi 2018./2019.

 

 


Himna škole - spot

   

Priloženi dokumenti:
HIMNA SKOLE DAVORINA TRSTENJAKA.mp3


Korisni linkovi

   

   


TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 4. 7. 2019.

Ukupno: 81034
Ovaj mjesec: 149
Ovaj tjedan: 39
Danas: 39
preskoči na navigaciju