preskoči na sadržaj
vijesti

Priredba povodom Dana škole 2019. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

s veseljem vas pozivamo na priredbu povodom Dana škole koja će se održati u četvrtak, 23. 05. 2019. u 18 sati u dvorani Ministarstva gospodarstva (istočni ulaz), Ulica grada Vukovara 78. Dođite i pogledajte zanimljiv program koji su naši učenici pripremili zajedno sa svojim profesorima. Pozivnica se nalazi u prilogu. Vidimo se u četvrtak!

  :: opširnije :: 


objavio: damir zovko  datum: 20. 5. 2019. 09:38

Državno natjecanje iz geografije - Trogir 2019. Vijest ima dokument u privitku

Na državnom Natjecanju učenika osnovnih i srednjih škola iz geografije održanom u OŠ Majstora Radovana u Trogiru od 8. do 10. svibnja 2019. naša učenica Petra Soldo iz 8.b razreda pod vodstvom mentorice prof. Zrnke Trajkov postigla je izvanredan uspjeh i osvojila 2. mjesto! Velike čestitke Petri i prof. Trajkov na sjajnom rezultatu!  

  :: opširnije :: 


objavio: damir zovko  datum: 17. 5. 2019. 08:42

Ljetna škola engleskoga jezika Vijest ima dokument u privitku

U OŠ Davorina Trstenjaka u suradnji s Filozofskim fakultetom i Indiana State University prvi put se organizira Ljetna škola engleskoga jezika. Program škole provodit će se u trajanju od 10 radnih dana od 1. srpnja do 12. srpnja 2019. Sve aktivnosti odvijat će se od 9,00 do 12,00 sati u prostorijama OŠ Davorina Trstenjaka.

 

Program će provoditi studenti završne godine oba sveučilišta pod vodstvom profesora. Rad je zamišljen u 6 grupa učenika (najviše 10 do 12 učenika) s kojima će raditi 2 studenta - jedan s Filozofskog fakulteta i jedan s Indiana State University. Nastava će biti u obliku radionica, a teme bliske dobi učenika. Nije potreban nikakav dodatni materijal osim pribora za pisanje i crtanje.

 

Cijeli program potpuno je besplatan za sve učenike polaznike.

 

  :: opširnije :: 


objavio: damir zovko  datum: 17. 5. 2019. 08:34

Košarkašice osvojile srebrnu medalju Vijest ima dokument u privitku

U finalnoj utakmici Košarkaškog prvenstva grada Zagreba za djevojčice 4. - 6. razreda, koja se odigrala u srijedu, 8. svibnja 2019. u Sportskoj dvorani Dubrava, naše košarkašice nisu uspjele pobijediti svoje vršnjakinje iz OŠ Sveta Klara (12:21), no svejedno su postigle velik uspjeh osvojivši srebrnu medalju na natjecanju! Čestitamo našim učenicama i njihovom voditelju prof. Goranu Periću na postignutom rezultatu!

  :: opširnije :: 


objavio: damir zovko  datum: 17. 5. 2019. 08:26

Košarkašice u finalu!

U uzbudljivom i dramatičnom polufinalu Košarkaškog prvenstva grada Zagreba za djevojčice 4. - 6. razreda naše košarkašice pod vodstvom prof. Gorana Perića pobijedile su OŠ Kajzerica rezultatom 18:17 i plasirale se u završnicu prvenstva Grada Zagreba u sportskim igrama! Finalna utakmica protiv OŠ Sveta Klara će se odigrati u srijedu, 8. svibnja 2019. u Sportskoj dvorani Dubrava, a više informacija o odigranom polufinalu možete pročitati klikom na poveznicu ispod teksta. Bravo za naše učenice i njihovog voditelja!

 

http://www.skolski-sport-zg.hr/osnovne/kosarka/docs46/Rezul4RaKošŽ.pdf

  :: opširnije :: 


objavio: damir zovko  datum: 18. 4. 2019. 22:54

OŠ Davorina Trstenjaka u polufinalu Košarkaškog prvenstva grada Zagreba

Učenice OŠ Davorina Trstenjaka pod vodstvom prof. Gorana Perića plasirale su se u polufinale Košarkaškog prvenstva grada Zagreba za djevojčice 4. - 6. razreda. Utakmica će se odigrati u subotu, 13. travnja 2019. u OŠ Borovje, a više informacija možete pročitati klikom na poveznicu ispod teksta.

Nadamo se da ćete doći bodriti naše košarkašice i pomoći im da uđu u finale! smiley

 

http://www.skolski-sport-zg.hr/osnovne/kosarka/docs46/Ras4RazKo%C5%A146%C5%BD.pdf

  :: opširnije :: 


objavio: damir zovko  datum: 12. 4. 2019. 18:05

Škola u prirodi - Novi Vinodolski

Od 8. do 12. travnja učenici četvrtih razreda zajedno sa svojim učiteljicama boravit će u Novom Vinodolskom u sklopu programa Škola u prirodi. Danas su nam javili da su sretno stigli na odredište, nadamo se da će ih vrijeme poslužiti i da će se lijepo zabaviti i puno toga naučiti! 

  :: opširnije :: 


objavio: damir zovko  datum: 8. 4. 2019. 22:27

Plastičnim čepovima do skupih lijekova Vijest ima dokument u privitku

U petak, 15. veljače 2019. odvezla sam 240 kg plastičnih čepova u E-kolektor. 240 kg čepova je 240  kn donacije za istraživanje sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti. U potrazi za prihvatljivim i učinkovitim skupljanjem otpada pronašla sam Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske u suradnji s tvrtkom e-KOLEKTOR d.o.o. sa sjedištem u Čakovcu te prije nekoliko godina uključila našu školu u ovu hvalevrijednu humanitarnu pomoć. Već 4 godine odvezemo oko 1000 kg čepova u jednoj godini. Zahvaljujući našim učenicima, roditeljima i djelatnicima škole činimo višestruku korist tlu, štitimo prirodu, biološku raznolikost i pomažemo oboljelima. Želim da nastavimo  činiti dobro  djelo skupljanjem plastičnih čepova, jer tako malim koracima svijet u kojemu živimo postaje ljepši i ugodniji za život. 

Hvala svima!

                                                                                      Učiteljica: Marijana Nutrizio

  :: opširnije :: 


objavio: damir zovko  datum: 18. 3. 2019. 01:37

Dan ružičastih majica Vijest ima dokument u privitku

Ovako je PŠ Savska obilježila Dan ružičastih majica u našoj školi.

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

(preneseno sa www.cepn.hr)

  :: opširnije :: 


objavio: damir zovko  datum: 28. 2. 2019. 01:08

Humanitarna akcija naše škole - obavijest

Dragi učenici, poštovani roditelji,

Naša humanitarna akcija uspješno je provedena i ovim putem vam se zahvaljujemo na donacijama i obavještavamo kako je na razini škole prikupljeno

                            4.867,00 kuna.

• Udruga Jak kao Jakov osnovana je u spomen na dječaka Jakova Rubida koji se protiv teškog oblika leukemije i epilepsije borio pjesmom, smijehom, hrabrošću, optimizmom, velikom snagom duha i vjerom sve do kraja. Upravo ta snaga bila je poticaj za nastanak udruge koja će pomagati oboljeloj djeci. U spomen na te vrednote udruga usmjerava svoje ciljeve u dva pravca:

1. psihološka, duhovna, informacijska i financijska pomoć djeci oboljeloj i liječenoj od malignih bolesti i njihovim obiteljima

2. promicanje životnih kvaliteta i vrednota o kojima je Jakov svjedočio kroz svoj život i borbu uključivanjem u sveobuhvatnu pomoć oboljeloj djeci kroz razna humanitarna, sportska, kulturna i kreativna događanja.

  :: opširnije :: 


objavio: damir zovko  datum: 1. 2. 2019. 12:45

Čestit Božić i sretna nova godina!

Čestit Božić i sretnu novu godinu žele vam učenici i djelatnici Osnovne škole Davorina Trstenjaka!

  :: opširnije :: 


objavio: damir zovko  datum: 1. 1. 2019. 23:26

Fotografije s božićnog sajma

U ponedjeljak, 17. 12. održan je božićni sajam u našoj školi. Fotografije s tog događanja možete pogledati u našoj foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: damir zovko  datum: 22. 12. 2018. 21:01

Božićni sajam

Dragi učenici i roditelji!

Pozivamo vas na MALI BOŽIĆNI SAJAM koji će se održati u našoj školi (u prizemlju kod porte) 17. 12. 2018. (ponedjeljak) od 15.45h do 16.45h. Na sajmu ćemo vam predstaviti proizvode Učeničke zadruge Trnoslav: unikatne radove naših učenika, članova Likovne i Eko grupe i prirodnu kozmetiku izrađenu na radionicama Kozmetičke grupe. Veselimo se vašem dolasku! Dođite i podržite rad naše Zadruge!

  :: opširnije :: 


objavio: damir zovko  datum: 14. 12. 2018. 00:48

Matematičko natjecanje MAT liga - 2. kolo

Održano je 2. kolo matematičkog natjecanja MAT liga. U ovom kolu sudjelovalo je 697 ekipa, 1170 učenika, 114 škola iz 59 gradova Republike Hrvatske. Učenici naše škole postigli su izuzetno vrijedne rezultate. Čestitamo učenicima i učiteljicama mentoricama na izuzetno vrijednim rezultatima postignutim u 2. kolu!

2. kolo natjecanja provedeno je 5. 12. 2018. godine. Sudjelovala su 4 tima učenika 3. i 4. razreda, 2 tima učenika od 5. do 8. razreda i  parova. Ovim putem pohvaljujemo SVE sudionike natjecanja i kao i učiteljice mentorice – Nada Hižak, Ksenija Ćosić, Ivana Bracanović i Antonija Lalić.

Detaljnije informacije možete pronaći u našem matematičkom kutku.

 

  :: opširnije :: 


objavio: damir zovko  datum: 12. 12. 2018. 00:08

Fotografije s Večeri matematike 2018.

U četvrtak, 6. 12. održana je Večer matematike u našoj školi. Fotografije s tog zajedničkog druženja učenika, učitelja i roditelja možete pogledati u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: damir zovko  datum: 9. 12. 2018. 22:58

Božićna priredba Vijest ima dokument u privitku

Dragi roditelji,

s radošću vas pozivamo na našu božićnu priredbu pod nazivom Za Božić nisi sam/sama..., koja će se održati u četvrtak, 13. 12. 2018. u 18 sati u dvorani Ministarstva gospodarstva (istočni ulaz), Ulica grada Vukovara 78. Pozivnica za priredbu nalazi se u prilogu. Veselimo se vašem dolasku!

  :: opširnije :: 


objavio: damir zovko  datum: 5. 12. 2018. 11:07

Posjet učenika osmih razreda Vukovaru Vijest ima dokument u privitku

7. i 8. studenoga 2018. učenici osmih razreda posjetili su Vukovar. Izvještaje s putovanja možete pročitati u dokumentima u prilogu (klikom na "opširnije"), a u foto-galeriji možete pogledati i nekoliko fotografija s putovanja.

  :: opširnije :: 


objavio: damir zovko  datum: 3. 12. 2018. 10:09

Večer matematike 2018.

Obavijest učenicima i roditeljima,

Večer matematike 2018. godine održat će se u četvrtak, 6. prosinca u 18 sati. Nadamo se da ćete se svi dobro zabaviti uz matematiku te da ćete nam se pridružiti i ove godine.

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da će se i ove godine Večer matematike održati u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Prošlogodišnja Večer matematike pokazala se iznimno uspješna s oko 103 000 sudionika iz 650 dječjih vrtića, osnovnih škola te srednjih škola iz cijele Republike Hrvatske, a nadamo se da će se ove godine taj broj dodatno povećati.

Novosti o Večeri matematike možete pratiti na mrežnim stranicama HMD-a:

http://www.matematika.hr/vecermatematike/2018/

i na našoj facebook stranici:

https://www.facebook.com/vecermatematike/?fref=ts.

Pozivamo naše učenike i roditelje da nam se priključe u zajedničkom druženju!

  :: opširnije :: 


objavio: damir zovko  datum: 30. 11. 2018. 15:45

Rezultati natjecanja 1. kola Croatian Makers lige

Učenici 3. i 4. razreda koji sudjeluju u izvannastavnoj aktivnosti Robotika sudjelovali su na natjecanju 1. kola Croatian Makers lige od 15. listopada do 1. studenog 2018. godine i postigli iznimno uspješne rezultate - naša škola se prema ekipnim rezultatima našla na 1. mjestu! Detajnije informacije možete vidjeti klikom na "opširnije". Čestitamo svim učenicima i s veseljem iščekujemo sljedeće natjecanje!
  :: opširnije :: 


objavio: damir zovko  datum: 27. 11. 2018. 09:47

Radovi Likovne sekcije školske zadruge "Trnoslav" na jesenskom sajmu "Trstenjakovo"

U našoj foto-galeriji možete pogledati fotografije s jesenskog sajma "Trstenjakovo" odžanog 8. 11. 2018. Zahvaljujemo svim učenicima koji su aktivno sudjelovali u pripremi sajma i svim posjetiteljima koji su svojim dolaskom podržali rad naše Zadruge. 

  :: opširnije :: 


objavio: damir zovko  datum: 20. 11. 2018. 12:10

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara u našoj školi

U petak, 16. 11. učenici i djelatnici naše škole obilježili su Dan sjećanja na žrtve Vukovara paljenjem lampaša u školskom dvorištu. U foto-galeriji možete pogledati nekoliko fotografija s tog događanja.

  :: opširnije :: 


objavio: damir zovko  datum: 18. 11. 2018. 17:26

170. obljetnica rođenja Davorina Trstenjaka

Danas, 8.11.2018. slavimo 170. obljetnicu rođenja Davorina Trstenjaka, velikog učitelja i pedagoga čije ime naša škola ponosno nosi. Tom prigodom malo smo osvježili naše web stranice, koje će se iz dana u dan dopunjavati novim sadržajima, vijestima i raznim informacijama, stoga nas ne zaboravite posjetiti!

  :: opširnije :: 


objavio: damir zovko  datum: 8. 11. 2018. 23:00

Matematičko natjecanje MAT liga

Učenici naše škole sudjelovali su u matematičkom natjecanju MAT liga i postigli zapažene rezultate.

1. kolo natjecanja održano je 10.10.2018. U našoj školi sudjelovalo je ukupno 9 parova od 5. do 8. razreda – osvojeno 5. i 7. mjesto i 4 ekipe – 2 ekipe 3. i 4. razreda – osvojeno 3. i 4. mjesto i 2 ekipe od 5. do 8. razreda. 

Pohvaljujemo sve učenike koji su se odazvali i sudjelovali u natjecanju, kao i učiteljice mentorice učenika – Nada Hižak, Ksenija Ćosić, Ivana Bracanović, Antonija Lalić.

Detaljnije informacije možete pronaći u našem matematičkom kutku.

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Lalić  datum: 25. 10. 2018. 17:37

Početak šk. god. 2018./19. - Obavijest

Dragi učenici, dragi roditelji!

Nastava u novoj šk. god. 2018./19. počinje u ponedjeljak 3. rujna prema sljedećem rasporedu:

MATIČNA ŠKOLA - Krčka 3

Za učenike 1. a razreda u 10,00 sati  - predviđeno trajanje susreta s učiteljicama do 11,30 sati.

Za učenike 2.a, 2.b, 3.a razreda - u 8,00 - uobičajeno trajanje nastave s produženim boravkom.

Za učenike 4.a, 4.b razreda - u 8,00 sati - predviđeno trajanje nastave 3 školska sata.

Za učenike 6ab, 8ab razreda - u 8,00 sati - predviđeno trajanje nastave 3 školska sata.

Za učenike 5ab, 7ab razreda - u 14,00 sati - predviđeno trajanje nastave 3 školska sata.

Učenici će dobiti raspored sati te će biti podijeljeni udžbenici. Potrebno je donijeti školske torbe i pribor za pisanje.

Područna škola - Savska 77

Za učenike 1. b razreda u 10,00 sati  - predviđeno trajanje susreta s učiteljicama do 11,30 sati.

Za učenike 2.c, 3.b, 3.c razreda - u 8,00 - uobičajeno trajanje nastave s produženim boravkom.

Učenici će dobiti raspored sati te će biti podijeljeni udžbenici. Potrebno je donijeti školske torbe i pribor za pisanje.

Za učenike  4.c razreda - u 8,00 sati - predviđeno trajanje nastave 3 školska sata.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Antonija Lalić  datum: 29. 8. 2018. 08:25
» Arhiva naših vijesti    
 


Kalendar
« Travanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Korisni linkovi

   

   

   

   

   

 

preskoči na navigaciju